Една от версиите за дерайлиралия вагон от композицията Бургас-София, който се удари в

...
Една от версиите за дерайлиралия вагон от композицията Бургас-София, който се удари в
Коментари Харесай

Защо дерайлира вагонът в София

Една от версиите за дерайлиралия вагон от композицията Бургас-София, който се удари в дирек на Централна жп гара, прекъсвайки контактната мрежа, е че стрелката под влака е била заключена, само че поради ремонта на гарата е допустимо да е обиден кабел, който е нарушил чувствителноста ѝ и се е получило обръщането ѝ. Това обърка графика на 180 влака.

До момента 2 неща са сигурни в следствието - че случаят не е резултат на човешка неточност и че третият вагон от влака е дерайлирал, до момента в който композицията е прекосявала през една от стрелките. Според проверяващите при ремонта, който тече сега на гарата, се копае надълбоко и е изцяло допустимо да са наранени значими кабели, свързани със чуствителността на въпросната стрелка.
-->
" Към момента работи доста земна техника. Работят всевъзможни машини и вероятността някоя от машините да е засегнала тези информационни канали, по които вървят системите за ръководство за обезпечаване на придвижването е изцяло евентуално и оттова да се е нарушила чувствителността на някой от апаратите и при прекосяването на трен в даден миг просто да се получи този отвод, както се случи и през вчерашния ден. Към момента ние към момента не можем да кажем къде е повода ", изясни пред Българска национална телевизия инж. Бойчо Скробански, от Националния ръб за следствие на жп катастрофи.

От борда за раследване на жп катастрофи отхвърлиха изказванията, че стрелката под дерайлиралия трен е била отключена.

" Стрелката е заключена с електрическа контрола. Просто се е получило.... електрическо нарушаване, което е довело до нейното наложително превръщане ", сподели инж. Бойчо Скробански.

Все отново е несъмнено, че ниската скорост на влака, който се е движил с 25 км/ч и бързата реакция на машинистите са предотвратили по-тежки последствия.

Ремонтът на централна жп гара София е от две години, сега тя е на ръчно ръководство и връзката ѝ със прилежащите гари е посредством телефонограма, само че това съгласно специалистите не може да е причина за случая през вчерашния ден. Той за благополучие се размина без потърпевши хора, само че стотици пасажери чакаха с часове.

Прекъсването на електричеството на половината жп гара прездизвика безпорядък и бяха наранени общо 180 влака. Проблемите с разписанията продължиха и през днешния ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР